IDG.se

Xiaomi

Här är hemligheten bakom världens hetaste mobiltillverkare - Xiaomi


IDG.se

notch

Notch i stor intervju: "Jag skäms inte för att jag har ändrat mig"


IDG.se

Volvo Cars Drive me -illustration

Så ska Volvo möta konkurrensen från Google, Tesla och Apple


IDG.se

Samsung S6

Jonas Ryberg: Galaxy S6 Edge räddar middagsfriden

Stäng

CruxEX v2 2012 live cd med LXDE, kernel 3.6.6 och Grub2

Skriv en kommentar
16 november 2012 19:33

Crux logo

CruxEX v2 2012 32bit Linux Live CD bygger på CRUX 2.8 (senaste version), som är alla linuxentusiasters/nördars favoritsystem. (CRUX is a lightweight, i686-optimized Linux distribution targeted at experienced Linux users). CruxEX v2 2012 använder skrivbordsmiljön LXDE (an extremely fast-performing and energy-saving desktop environment). Jag har bytt ut originalkerneln 3.5.4 mot ”min” specialkernel 3.6.6-exton med stöd för ”allt”. Kernel 3.6.6 är den senaste tillgängliga stabila kerneln på Kernel.org. Bland alla installerade program kan nämnas Firefox 16.0.1, Gimp 2.8, Skype och Wicd. Vidare kompileringsverktyg så att du kan installera program från källa/source.

Unik
CruxEX v2 2012 är – liksom mina tidigare Crux-remasters EXTON-CR LXDE och EXTON-CR KDEvärldsunik. D v s det finns ingen annan CRUX live cd på något språk (så vitt jag vet). I vart fall inte för nerladdning.

To my English speaking readers
CruxEX v2 2012 Linux LiveCD is based on CRUX 2.8 (latest version), which is all Linux enthusiasts/nerds favorite OS. (CRUX is a lightweight, i686-optimized Linux distribution targeted at Experienced Linux users). CruxEX 2012 uses the LXDE Desktop environment. I have replaced the original Crux kernel 3.5.4 with ”my” special kernel 3.6.6-exton, with support for ”extra everything”. Read more about CruxEX v2 2012 HERE (in English).

Se en skärmdump av skrivbordet.

LÄS MERA...

Kommentera inlägget

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Var god skriv in texten du ser nedan:

XHTML: Ni kan använda er av följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>