Våra senaste
toppartiklar

TechWorld

datorer med operativsystemsloggor

Stort test: Nu är
OS X bäst på jobbet


IDG.se

King

Nu har Candy Crush-King
Stockholms coolaste kontor


Computer Sweden

IBM-logga på kontor

Hur ska det
gå för IBM?


IDG.se

Popcorn Time
skrämmer slag
på Netflix

I fokus just nu
CES

CruxEX v2 2012 live cd med LXDE, kernel 3.6.6 och Grub2

Skriv en kommentar
16 november 2012 19:33

Crux logo

CruxEX v2 2012 32bit Linux Live CD bygger på CRUX 2.8 (senaste version), som är alla linuxentusiasters/nördars favoritsystem. (CRUX is a lightweight, i686-optimized Linux distribution targeted at experienced Linux users). CruxEX v2 2012 använder skrivbordsmiljön LXDE (an extremely fast-performing and energy-saving desktop environment). Jag har bytt ut originalkerneln 3.5.4 mot ”min” specialkernel 3.6.6-exton med stöd för ”allt”. Kernel 3.6.6 är den senaste tillgängliga stabila kerneln på Kernel.org. Bland alla installerade program kan nämnas Firefox 16.0.1, Gimp 2.8, Skype och Wicd. Vidare kompileringsverktyg så att du kan installera program från källa/source.

Unik
CruxEX v2 2012 är – liksom mina tidigare Crux-remasters EXTON-CR LXDE och EXTON-CR KDEvärldsunik. D v s det finns ingen annan CRUX live cd på något språk (så vitt jag vet). I vart fall inte för nerladdning.

To my English speaking readers
CruxEX v2 2012 Linux LiveCD is based on CRUX 2.8 (latest version), which is all Linux enthusiasts/nerds favorite OS. (CRUX is a lightweight, i686-optimized Linux distribution targeted at Experienced Linux users). CruxEX 2012 uses the LXDE Desktop environment. I have replaced the original Crux kernel 3.5.4 with ”my” special kernel 3.6.6-exton, with support for ”extra everything”. Read more about CruxEX v2 2012 HERE (in English).

Se en skärmdump av skrivbordet.

LÄS MERA...

Kommentera inlägget

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Var god skriv in texten du ser nedan:

XHTML: Ni kan använda er av följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Nyhetsbrev
Kontakta oss
Postadressen är:
IDG.se, Karlbergsvägen 77, 106 78 Stockholm

Telefon (växel): 08-453 60 00

Ansvarig utgivare: Carl Grape


 

Om IDG.se