TechWorld

Trafikljus REPORTAGE

Så håller Trafikkontoret koll på 11 000 trafikljus


Computer Sweden

Tuve Johansson

Polisen tar krafttag mot brottslighet på nätet - så ska det gå till


Computer Sweden

microsoft

Microsofts fotsoldater ska göra grovjobbet för Windows 10


CS Jobb

karriär Jobb

Hon har räknat ut att det finns 16 orsaker att trivas på jobbet

Stäng

CruxEX v2 2012 live cd med LXDE, kernel 3.6.6 och Grub2

Skriv en kommentar
16 november 2012 19:33

Crux logo

CruxEX v2 2012 32bit Linux Live CD bygger på CRUX 2.8 (senaste version), som är alla linuxentusiasters/nördars favoritsystem. (CRUX is a lightweight, i686-optimized Linux distribution targeted at experienced Linux users). CruxEX v2 2012 använder skrivbordsmiljön LXDE (an extremely fast-performing and energy-saving desktop environment). Jag har bytt ut originalkerneln 3.5.4 mot ”min” specialkernel 3.6.6-exton med stöd för ”allt”. Kernel 3.6.6 är den senaste tillgängliga stabila kerneln på Kernel.org. Bland alla installerade program kan nämnas Firefox 16.0.1, Gimp 2.8, Skype och Wicd. Vidare kompileringsverktyg så att du kan installera program från källa/source.

Unik
CruxEX v2 2012 är – liksom mina tidigare Crux-remasters EXTON-CR LXDE och EXTON-CR KDEvärldsunik. D v s det finns ingen annan CRUX live cd på något språk (så vitt jag vet). I vart fall inte för nerladdning.

To my English speaking readers
CruxEX v2 2012 Linux LiveCD is based on CRUX 2.8 (latest version), which is all Linux enthusiasts/nerds favorite OS. (CRUX is a lightweight, i686-optimized Linux distribution targeted at Experienced Linux users). CruxEX 2012 uses the LXDE Desktop environment. I have replaced the original Crux kernel 3.5.4 with ”my” special kernel 3.6.6-exton, with support for ”extra everything”. Read more about CruxEX v2 2012 HERE (in English).

Se en skärmdump av skrivbordet.

LÄS MERA...

Kommentera inlägget

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Var god skriv in texten du ser nedan:

XHTML: Ni kan använda er av följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng