Computer Sweden

Apple campus Bransch

De slåss om herravälde i it-världen. Men hur mår egentligen jättarna?


Computer Sweden

mobila betalningar

Därför är vi så ointresserade av mobilbetalningar – och så ska vi övertygasStäng

Vill ni göra en insats? en insats för forskning, fakta & kunskap?

Skriv en kommentar
9 maj 2012 20:26

Det finns en del intressanta aspekter av vår nutida verklighet och utveckling. En av dom mest intressanta, tillika också mest skrämmande är hur mycket av dom lagar och avtal som makthavarna nu vill inordna alla människor under som i princip dikteras rakt av av underhållningsindustrin/upphovsrättslobbyn.

En lobby som brukar ljuga ganska friskt och skamlöst emellanåt, alldeles särskilt när det gäller siffror, pengar, moral (som dom sällan själva har/visar), fakta m.m. En lobby som man helt frankt och med fullt fog för det kan påstå skiter fullständigt i om dom krossar det största utvecklingssprånget sedan Gutenberg och tryckpressen eller berövar varenda jävel på den här planeten grundläggande medborgerliga rättigheter.

Vill ni göra en insats? en insats för att bemöta upphovsrättsindustrisvammel med forskning, fakta och kunskap?

Delta i sådana fall i den stora undersökning som forskargruppen för cybernormer vid Lunds universitet just nu genomför.

Läs mer om undersökningen här: The Pirate Bay Partners With Academic Researchers to Counter Propaganda (TorrentFreak)

”The Pirate Bay has partnered with the Cybernorms research group at Sweden’s Lund University to carry out the second round of the largest file-sharing survey in history. Through the survey the researchers examine the norms of file-sharers, and how they respond to increased censorship and tougher laws. One of the main goals of the research project is to give a counterweight to entertainment industry propaganda.”

Delta i undersökningen här: Help us understand (even) more about file-sharing!

 

Psst: Läs gärna också den folkpartistiske riksdagsledamoten Mathias Sundins tänkvärda debattartikel i DN.

”Därför röstar jag i morgon nej till det nya lagförslaget”

”Integritetskränkande. Från den 1 maj lagras all information om vem du har ringt, vilka du har mejlat och när du loggat in på internet. I morgon ska riksdagen fatta beslut om hur de brottsbekämpande myndigheterna ska få tillgång till denna information. Jag har så stora invändningar mot detta lagförslag att jag röstar nej, emot min egen regering. Folkpartiet borde som liberaler vara de som ssträvar mot och begränsar nya integritetskränkande lagar, inte de som hejar på dem allra mest, skriver Mathias Sundin.”

samt Piratpartiets partiledare Anna Trobergs lika tänkvärda ord här nedan.

Vi ska inte säga nej, nej, nej, men inte heller nöja oss med små integritetssmulor

”Trots att man genom datalagringsdirektivets implementering borrat enorma titthål rakt in i våra privatliv, så innebär det förslag man imorgon ska rösta om ingen skärpning av när man får hämta ut information. Förslaget innebär tvärtom att man gör det lättare att få ut privat information. Ni kan läsa mer om förslaget på riksdagens hemsida.”

 

Kommentera inlägget

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Var god skriv in texten du ser nedan:

XHTML: Ni kan använda er av följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng