Computer Sweden

Apple campus Bransch

De slåss om herravälde i it-världen. Men hur mår egentligen jättarna?


Computer Sweden

mobila betalningar

Därför är vi så ointresserade av mobilbetalningar – och så ska vi övertygasStäng

På stan med mobilkamera

Skriv en kommentar
24 oktober 2012 20:00

God afton kära läsare.

En läsare av min förra bloggpost tyckte det var alldeles för lite IT i min blogg.

”Hallåj, är inte detta en tidning för datorintresserade? Allt detta är bara löjligt, klart Israel måste försvara sig mot terrorister och deras naiva medlöpare som Gardell o Feiler mm som inte förstår att de utnyttjas av mycket mörka krafter. Att en löjlig figur som Söderlund överhudvudtaget bryr sig om en konflikt som han inte verkar förstå och med en massa märkliga analyser om hur saker o ting bör vara i den svenska lilla perfekta världen istället för att fokusera på sin egen hemmaplan och allt skit som händer där, eller allt är kanske perfekt i lilla Svedala?”

Så det tänkte jag ändra på nu. Vad kan vara mer IT än att ha med sig smartmobilen på stan? se något som ens uppmärksamhet fastnar vid? Ta en bild? när man kommer hem, sätta sig ner och fixa till den lite i Gimp i den Ubuntu-riggade laptopen?

Just precis så har jag gjort

Nu undrar säkert någon, kommer jag att gå på något av det där ovan? Jajamänsan, det kan ni hoppa upp och sätta er på.

Och nu kommer ännu lite mer IT av blandat slag!

Det går bra för Piratpartiet i Tjeckien

Pirate Parites Win First Senator’s Seat, Czech Win International Race (Falkvinge)

”Czech Pirate Libor Michálek won his district’s election yesterday, and was thereby elected Senator. Michálek is a well-known fighter in the Czech Republic for transparency, human rights, and civil liberties, and was running for senate with the Czech Pirate Party. This also means that the Czech Pirate Party has won the international race to national-level legislatures.”

 

Härförleden så bröstade ju Antipiratbyrån upp sig något alldeles enormt efter PRQ-razzian, stolta över att ha lyckats sänka ett av dom fetaste målen, Tanka Fetast. Men säg den glädje som varar för evigt. Tanka Fetast är tillbaka online igen och inte bara online, on body också, förutom att fira återkomsten i hyrda biografer så lanserar man även en klädkollektion.

Raided PRQ Torrent Site is Back and Hiring Cinemas To Celebrate (TorrentFreak)

”On the first day of October, police in Sweden raided so-called “bulletproof hoster” PRQ. The action took dozens of file-sharing sites offline, but it was later announced that the main target was Tankafetast, Sweden’s second favorite torrent site. A few days later Antipiratbyran confirmed the site’s demise but now, just three weeks later, Tankafetast is back, taunting the anti-piracy group not only with a return online and the launch of a clothing range, but by renting cinemas in celebration.”

 

Jag tror den här striden om nätet så småningom kommer att sluta som tidigare historiska strider mellan dåtid och nutid, dåtiden kommer att få ge sig, förr eller senare så blir det så. Hoppas bara att det sker medan man lever och är tillräckligt klar i knoppen för att förstå och kunna glädjas, delta i firandet liksom.

 

Nu så tänker jag sluta och gå lyssna på lite musik

Något ur Wagner-boxen på vinyl från 1962?

Nationalteatern på CD?

Laleh’s senaste på CD?

eller den snart 60 år gamla vinylen med Maria Callas (Verdi, Aida)

 

Hmmm, svårt val det där…

Kommentera inlägget

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Var god skriv in texten du ser nedan:

XHTML: Ni kan använda er av följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng