Computer Sweden

mobila betalningar

Därför är vi så ointresserade av mobilbetalningar – och så ska vi övertygas
Computer Sweden

Torsten Håkansta

Statens e-hälsoboss: Patientsäkerheten är viktigare än integriteten

Stäng

I detta nu hemma hos en pirat

Skriv en kommentar
29 oktober 2012 20:16

I detta nu hemma hos en pirat, nämligen hemma hos mig så lyssnas det på musik. För denna bloggs nytillkomna läsare så kanske det inte är i det format man förväntar sig av en internetvänligt inställd pirat.

För mina mer regelbunda läsare så är nog varken format eller musikval särskilt överraskande :-)

Men, trots allt, musik är analog när den når våra öron och hur tekniktokig jag än må vara i vissa avseenden så skulle jag aldrig komma på något som befängt som att skaffa:

* En förstärkare av digital konstruktion för att förstärka den analoga signalen från min skivspelare

Men, det är kanske så här det är att vara född  under en epok och bli äldre under en annan. Man tar med sig och till sig det bästa som man gillar och som kommer efter vägen. Men jag säger också så här, dagens vinylnördar och då även förståss undertecknad ska känna en djup tacksamhet över det här med it och datorutvecklingen. Varför då? Jo, det är tack vare avancerade datorer och beräkningsmjukvaror som en modern skivspelare av idag som inte är dyrare än en iPhone har en ljudkvalité som inte var möjlig i motsvarande prisklass under säg 1980-talet. Det handlar om datorberäkningar och simulationer av massa, vibrationer, resonanser och dylikt.

Hmmm, undrar förresten om tillverkaren av min skivspelare har gjort beräkningarna med öppen källkodsbaserad mjukvara eller med något proprietärt elände?

Och efter denna lilla utläggning om ni nu har orkat läsa så här långt så tycker jag absolut att ni ska kika förbis hos Anna Troberg och läsa: Jag var i New York och ”A mini Tribe gave me an orgasm”

Personligen så tycker jag att något av det bästa som det förra årtusendet gav världen i teknikväg var skivspelaren, hemdatorn och internet. Skivspelaren är det ingen fara för idag. Den lever och mår väl och blir allt populärare igen, men med internet är det en annan sak. Klåfingriga politiker jorden över i händerna på diverse lobbyister är på god väg att förstöra en av dom mest betydelsefulla saker som kanske någonsin skapats. Därför så tycker jag också att ni bör kika förbi hos Falkvinge och läsa

The Next Big Battles

”Since ACTA was decisively beaten on 4th July 2012, the first time a free trade agreement had been scuppered by the people of EU member nations, the big business lobbyists have taken heed and resolved to change in order to be more successful. Hence the secrecy. CETA and the EU-India trade agreement are the next big battles. We need your help.”

Det är att bara att inse sorgliga fakta sådana som dom faktiskt föreligger: Eftersom internet är en av dom mest betydelsefulla innovationerna någonsin så kommer det alltid att finnas penningstarka och mindre demokratiintresserade krafter som är precis lika intresserade av att kontrollera och styra allt som rör internet  som Stasi en gång var av att kontrollera och styra allt i det forna DDR.

Vill vi verkligen ha det så?

 

Kommentera inlägget

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Var god skriv in texten du ser nedan:

XHTML: Ni kan använda er av följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng