Computer Sweden

Torsten Håkansta

Statens e-hälsoboss: Patientsäkerheten är viktigare än integriteten


TechWorld

Trafikljus REPORTAGE

Så håller Trafikkontoret koll på 11 000 trafikljus


Computer Sweden

Tuve Johansson

Polisen tar krafttag mot brottslighet på nätet - så ska det gå till


Computer Sweden

microsoft

Microsofts fotsoldater ska göra grovjobbet för Windows 10

Stäng

Funderingar inför Barack Obamas besök här i Sverige

Skriv en kommentar
10 augusti 2013 19:46

Det är ingen större hemlighet att Barack Obama ska göra ett besök här i Sverige. Från Vita Husets sida säger man så här om saken.

”Before traveling to Russia, the President will travel to Stockholm, Sweden, on September 4 and 5.  Sweden is a close friend and partner to the United States.”

Tror fan det att dom betraktar Sverige som en nära vän och partner, deras egen man Calle sitter ju som utrikesminister i vår nuvarande regering.

Som medborgare i det här landet så anser jag faktiskt att det är några väldigt väsentliga frågeställningar som både vi medborgare och våra folkvalda politiker bör reflektera över inför statsbesöket. Frågeställningar som t.ex

* Är det verkligen en stor statsman som kommer på besök?

* Är det verkligen en vän till Sverige som kommer på besök?

* Är det verkligen någon som betyder något bra för världen som kommer på besök?

* Är det verkligen en vän av en fri, öppen och demokratisk värld som kommer på besök?

* Är det en ärlig och stor politiker som kommer på besök? någon vars ord är att lita på? eller är det någon som i sin realpolitiska utövning bär stora likheter med en psykopatisk kvinnomisshandlare som först visar upp en otroligt romantisk, charmerande och vänlig sida för att sedan när det hägrande målet är infångat plocka fram det mörka och våldsamma?

Bloggaren Homo Politicus har bemödat sig om att lista 10 anledningar till varför Barack Obama förtjänar ruttna tomater istället för en utrullad röd matta.

Tio skäl till att Obama förtjänar ruttna tomater snarare än en utrullad röd matta!

”6. Förföljelsen av journalister

 

 

Under Obamas presidentskap har USAs regering intagit en aggressiv och oförsonlig attityd till journalister och media, vilket nog få hade väntat sig. I maj kom det ut att Obamas federala polis hade lagt vantarna på två månaders telefonidata från nyhetsbyrån Associated Press inklusive journalisters och anställdas hemtelefoni och mobiltelefonidata.”

Jag håller med om dom alla 10 som är väl underbyggda! Samtidigt så äcklas jag som medborgare i det här landet och demokrativän över hur vissa politiker inför besöket krumbuktar sig som en en ung hanhund mot någons byxben inför USA, Obama och det här besöket.

Lästips!

Med ryggen mot väggen, Obamas utspel för att förhindra att kongressen klipper hans massavlyssningsfjädrar (USAbloggen)

”President Obamas utspel om att ge det amerikanska folket insyn i hans massavlyssningssystem får ses mot bakgrunden av det växande motstånd som nu bubblar upp inom kongressen och hans egna gräsrötter. Men som Richard Nixon sade en gång för länge sen, kolla vad vi gör och inte vad vi säger.”

Vad har vi svenskar för glädje av Obamas besök? (Opassande)

”De demokratiska grundvalarna har skadats enormt de senaste tio åren på sätt som vi har svårt att föreställa oss, och jag ser bara Carl Bildts attityd i den här frågeställningen som ett symptom på hur illa det har blivit. Obama, som tidigare för mig personligen var en symbol för hopp om bättring är idag det rakt motsatta. Min naivitet utnyttjades där, och bakom den glatta ytan doldes försämringar av mänskliga rättigheter i rasande takt.

 

 

Det är ingen tvekan om att NSA/PRISM-affären YouTube Preview Image öppnat upp världens ögon för vilken slags man, människa, politiker & statsman Barack Obama verkligen är. Varför ska en sådan man mottas som något han inte är? på ett vis han inte förtjänar?

Ett svar till “Funderingar inför Barack Obamas besök här i Sverige”

  1. […] Bloggat: HOMO POLITICUS, Annarkia, Schlaug, Free and Thinking, […]

Kommentera inlägget

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Var god skriv in texten du ser nedan:

XHTML: Ni kan använda er av följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng