Computer Sweden

mobila betalningar

Därför är vi så ointresserade av mobilbetalningar – och så ska vi övertygas
Computer Sweden

Torsten Håkansta

Statens e-hälsoboss: Patientsäkerheten är viktigare än integriteten

Stäng

Musik som betyder något… för mig!

Skriv en kommentar
19 februari 2012 06:27

Det finns en viss tid i ens liv, i ungdomen som ger resonans i vad jag tror kommer att vara genom hela livet. Dåraktigheter man gjorde, dålig smak man klädde sig i, musik som man lyssnade på. Förteelser som man aldrig lägger bakom sig som man aldrig växer ur, saker som har för starka känslomässiga band hur än banalt, tråkigt eller idiotiskt det än kan te sig för omgivningen.

Denna musik betyder troligtvis inte någonting för er. Men för mig som växte upp med denna musik så är dessa låtar helt outstanding och alla verkligen betyder något. Dessa ger mig gåshud.

YouTube Preview Image
Burzum – Det som en gang var. Denna episka låt av burzum resonerar riktigt djupt i mig. Med hög volym i lurarna och omvärlden avskärmad flyter jag bort i en annan verklighet med denna låt. Helt grymt!

YouTube Preview Image
Lord Belial – Satan Divine. Många, många goda minnen väcker denna låt.

YouTube Preview Image
Enslaved – Midgards Eldar. Fortfarande en av de bästa låtarna på en av i mitt tycke en av de bästa skivorna som någonsin gjort.

YouTube Preview Image
Decameron – Satanized. Denna låt (orginalet) representerar så mycket av den tonårsvärld man växte upp i.

YouTube Preview Image
Dead End – Draining the world. Återigen, minnen, minnen!

 

–Neptune

 

2 Svar till “Musik som betyder något… för mig!”

 1. Patrick Gilbert skriver:

  Väl skrivet! Musik kan vara lika starka som dofter. Man känner en viss doft från förr så kan hjärnan explodera av intryck.

  Nu vet jag att du inte är sådan, men det man måste akta sig för är att inte fastna i viljan att återuppleva det förgångna. Det blir väldigt bekvämt.

  Du verkar ha haft ganska ”smal” musiksmak i din ungdom. Vilket är ovanligt/modigt. Eller också är det bara jag som är inskränkt :)

 2. Neptune skriver:

  Mest metal förr jo… blandat med en del punk, industri och rock. Nu är det lite allt möjligt. Tror att som ung det var modigare att bryta metal stämpeln än att falla in i ledet och tycka som alla andra. Vilket hände några år efter dessa band ovan var i ropet.

  Jag var ett stooort Iron Maiden fan också så då lärde man ju känna sådana personer som dessa legender. :) http://www.youtube.com/watch?v=PhEKSFq2f40
  Du kanske skulle se dessa som lite fasta eller fastnade i synen men när du sett deras glädje i ögonen när du sätter på en Maiden platta eller när de precis skall in på en koncert så vet du att de valt rätt liv för dem själva.

  Självklart ska man ju inte fastna i det gamla. När dator folk pratar i längre än 2 minuter om C64, Amiga eller Atari så får börjar man ju fundera på

  Dock är musik konst och tidlöst. Så något ”nytt” för mig som kom till mig för någon dag sedan var denna t.ex ‘Me And The Devil’ av Gil Scott-Heron. Visst en ganska ny inspelning men Me And The Devil är ju en riktigt gammal blues låt av Robert Johnson tror jag.

  http://www.youtube.com/watch?v=OET8SVAGELA

Kommentera inlägget

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Var god skriv in texten du ser nedan:

XHTML: Ni kan använda er av följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Sajter om it & teknik

Andra områden

 • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
 • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
 • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
 • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
 • Studio För dig som producerar ljud och musik.
 • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng