IDG.se

Skärmdump, SuperFish installerat

Karlstadbo avslöjade Lenovos allvarliga säkerhetshål - fick inget gehör för sina varningar


Computer Sweden

Non Hit Car & Truck, illustration från Volvo Cars

Förarlösa bilar blir en guldgruva för it-konsultbranschen


IDG.se

Xiaomi

Här är hemligheten bakom världens hetaste mobiltillverkare - Xiaomi


IDG.se

notch

Notch i stor intervju: "Jag skäms inte för att jag har ändrat mig"

Stäng

Open Force

Eftersom GPL inte kan förstöras - bara omvandlas i olika former

3D-barriären sprängs – nu på alla ledder

Skriv en kommentar
24 februari 2010 15:48

Med jämna mellanrum brukar jag lämna rapport här på Open Force-bloggen hur det står till inom 3D-området. Så sent som förra veckan.

Ni som följer TechWorld Open Source vet redan att vi har öppna drivrutiner för alla leverantörer av grafikkort med stöd för hårdvaruaccelererad 3D. En del frivilligt som Intel,VIA och AMD. Några ofrivilligt som Nvidia.

Idag rapporterar vi om att den öppna Nvidia-drivrutinen Nouveau får stöd för i stort sett alla grafikkort från Nvidia – tack vare innovativ teknik som på ytan ser ut att vara smartare än Nvidias proprietära blobbar.

Vi har den här veckan också rapporterat om Blender-projektet som släppt andra alfautgåvan av Blender 2.5. Det nya gränssnittet ser otroligt spännande ut och för tankarna mer till Cinema4D än till gamla Blender.

Blender är en one-stop-3d-shop och kan användas till animering, skulptering, färgläggning, spelutveckling (har egen 3d-motor), videoredigering (Non-Linear-Editing), simulering, programmering (Du har Python-gränssnitt) och massor av annat.

Blender är alltså Max/Maya/Cinema4D/Zbrush/Silo/Bodypaint 3D/Lightwave/XSI/Movie Maker i en och samma produkt + en massa dyra tillägsprodukter till respektive program.


Betydligt fräschare gränssnitt i Blender 2.5. Du hittar installerare för Windows, Mac och Linux hos Blender.


Ersätter Bodypaint 3D från Maxon.


Rök utan eld med partikelutsläppare.


Upp till 13 gånger snabbare renderingstider. Tog en rendering ett dygn tidigare så klarar du samma grej på två timmar – på samma hårdvara.

Kommentera inlägget

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Var god skriv in texten du ser nedan:

XHTML: Ni kan använda er av följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>