Computer Sweden

Tuve Johansson

Polisen tar krafttag mot brottslighet på nätet - så ska det gå till


Computer Sweden

microsoft

Microsofts fotsoldater ska göra grovjobbet för Windows 10


CS Jobb

karriär Jobb

Hon har räknat ut att det finns 16 orsaker att trivas på jobbet


Computer Sweden

bankhaveri

Tuff vår för bankerna – och haverierna kommer att fortsätta

Stäng

Läs om mina och andras böcker via http://rigit.nu

Det finns de som får saker att hända, andra ser på när det händer och så finns det de som undrar vad som har hänt...

Äntligen! Mitt första inlägg via Word 2007

Skriv en kommentar
19 januari 2010 16:08

Det börjar likna något! Det här inlägget är min första test av att använda Microsoft Word 2007 som blogg-editor i ”Nya” IDG-bloggen. Jag fick ok från Simon att köra redan nu. Mina tidigare försök funkade inte på grund av att Word-kopplingen är avstängd för tillfället. Jag får väl bocka och buga som har släppts igenom.

Tidigare har jag tjatat om möjligheten att redigera inläggen så att inledningen blir en form av Ingress. Det gör jag nu genom att testa två olika typsnitt. I skrivande stund ser jag inte hur slutresultatet blir men jag hoppas på det bästa! En av de bästa finesserna är att jag vill kunna placera en illustration var jag vill, vilket Word är bra på. Jag passar på att testa den funktionen redan nu för att se att Words bildbehandling fungerar i bloggen.

Går det här bra så är vi bloggare bara att gratulera. Jag återkommer senare om hur du som bloggare kan använda Word 2007.

”Inlagt efter publiceringen som för övrigt gick bra”
Då jag har originalet fortfarande öppet i Word så ska det gå att enkelt rätta/komplettera inlägget genom att ”återpublicera” inlägget på plats. Det jag menar är att det inte ska skapas något nytt inlägg vid en ”återpublicering”.

6 Svar till “Äntligen! Mitt första inlägg via Word 2007”

 1. Niklas Andersson, TechWorld Open Source skriver:

  Häftigt! Ska se om jag hittar något liknande i F/OSS-världen :-)

 2. Simon, IDG Utveckling skriver:

  Så här gör du:

  1. Gå in på Inställningar -> Skriva i adminet.
  2. Kryssa i rutan Aktivera WordPress, Movable Type, MetaWeblog och Blogger XML-RPC publiceringsprotokoll. och spara ändringarna.
  3. I word 2007 eller motsvarande, ange http://blogg.idg.se/(din blogg)/xmlrpc.php som URL och ditt sjusiffriga användar-id och lösenord.
  4. Klart!

 3. Simon, IDG Utveckling skriver:

  @Niklas: BloGTK verkar bra tycker jag!
  Här finns en liten lista med program som stödjer offline-publicering: http://en.support.wordpress.com/xml-rpc/

 4. Roffe skriver:

  Visst är det häftigt!

  Det här är en bra början på nya bloggen hos IDG. Det betyder exempelvis att WordPress i original inte blir någon belastning. När inställningarna väl är på plats så jobbar man enbart via Word och inte via GUI:t i WordPress. Det betyder att IDG lyckats med föresatsen och målet att förenkla skrivandet av Inlägg.

 5. […] IDG-användarna älskar bytet från XCAP till WordPress Skribent Martin Edenström Den 20 januari 2010 // = 0) { links[i].innerHTML = 'View Comments'; query += 'wpid' + i + '=' + encodeURIComponent(links[i].getAttribute('wpid')) + '&'; } } document.write(''); })(); //]]> Trots att plattformen tillhör de mest älskade produkterna inom CMS-världen verkar blogg.IDG.se varit första upplevelsen av WordPress för många av IDG:s bloggare. Några dagar efter bytet från XCAP är några av omdömena från de mest aktiva bloggarna: ”Min blogg blev precis dubbelt så intressant” – Niklas Andersson, TechWorld ”Äntligen WordPress på IDG.se” – Pellekofot ”Najs .. tycks smida finfint” – Beamroom ”Äntligen! Mitt första inlägg via Word 2007″ – Rolf Granlund […]

Kommentera inlägget

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Var god skriv in texten du ser nedan:

XHTML: Ni kan använda er av följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Sajter om it & teknik

Andra områden

 • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
 • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
 • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
 • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
 • Studio För dig som producerar ljud och musik.
 • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng