Computer Sweden

Torsten Håkansta

Statens e-hälsoboss: Patientsäkerheten är viktigare än integriteten


TechWorld

Trafikljus REPORTAGE

Så håller Trafikkontoret koll på 11 000 trafikljus


Computer Sweden

Tuve Johansson

Polisen tar krafttag mot brottslighet på nätet - så ska det gå till


Computer Sweden

microsoft

Microsofts fotsoldater ska göra grovjobbet för Windows 10

Stäng

Läs om mina och andras böcker via http://rigit.nu

Det finns de som får saker att hända, andra ser på när det händer och så finns det de som undrar vad som har hänt...

Hotmail är för krånglig att hantera!

Skriv en kommentar
12 april 2012 14:16

I sin iver att göra Hotmail säker att använda, så har Microsoft krånglat till det ordentligt. Min sedan många år @hotmail.com kan jag inte längre återställa av följande orsaker.

 • För gammal E-postadress som alternativ vid återställning av lösenord. För övrigt min allra första Hotmail och inte använd på decennier. Går inte att ändra!
 • Kan inte verifiera mitt mobilnummer
 • Kan inte verifiera betrodd dator
 • Säkerhetsfrågan kan jag uppdatera men det räcker inte

Anledningarna är att jag glömt mitt lösenord. För en tid sedan fick jag hjälp att återställa det men i hastigheten var jag för smart och har redan glömt mitt nya. Det gick för fort. När jag nu bett om ny hjälp så får jag bara till svar att “läsa på” bland alla frågor och svar. Så jag ger upp! Har annat att göra än att spela e-post-pingis med supporten på Microsoft.

Tidigare fick jag även svar att man inte trodde på att min gamla Hotmail.com var min, så jag fick till en början ingen hjälp. Var tvungen att ta till “Brösttoner” i den dialogen för att få hjälp, vilket jag då fick efter många om och män.

Så jag har skapat en ny hotmail och istället för @hotmail.com valt @hotmail.se.

Vad händer då?

När jag ska uppdatera “Betrodd dator” så måste jag installera Windows Live Essentials. Jisses, det gjorde jag för länge sedan och har ingen lust att ominstallera paketet en gång till. Vill inte riskera att få problem med min utmärkta Blogg-editor Windows Live Writer, som jag förresten använder för det här inlägget.

Att det kommer att ta tid att bygga upp allt baserat på en helt ny hotmail.se-adress får ta sin tid. Under tiden får jag nöja mig med att min dator håller reda på mitt bortglömda lösenord tills vidare. Sista åtgärden kommer väl inte att fungera… Alltså när jag ska stänga ner min @hotmail.com. För då måste jag väl peta in mitt numera glömda lösenord som jag alltså inte kan återställa.

Nu är jag ingen duvunge inom IT efter 38 år i branschen och går ändå bet, så jag undrar hur nya vanliga användare har det med sin Hotmail? Kan inte vara lätt!

Rolf Granlund
@rigit

4 Svar till “Hotmail är för krånglig att hantera!”

 1. Mike skriver:

  Roffe, lägg släpp Microsoft kopplingar…
  Det finns så måmga bättre alternativ idag. Självhjälp bygger på insikt, du har den, använd den :)
  Upec-Micke

 2. John skriver:

  Jag tycker nya Hotmail funkar bra för min del:
  http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.438904/kom-igang-med-nya-hotmail—och-hall-inkorgen-skrapfri

  Har visserligen inte försökt återtälla lösenordet. Nya SkyDrive (intregerat med Hotmail) är bra också:
  http://windowslive.se/mvh/post/2011/06/21/Nu-ar-din-SkyDrive-annu-battre!.aspx

  Så jag fortsätter med Hotmail.

 3. Roffe skriver:

  @John Om du läser noga så ser du att jag inte släpper Hotmail. Mitt problem är en urgammal Hotmail-låda som jag inte justerat genom åren på rätt sätt och som blivit en återvändsgränd för min del. Om man bara gör rätt inställningar kontinuerligt genom åren så är det inga problem. Det som ställt till det för min del är en bra detalj faktiskt. Jag har aldrig behövt justera något eftersom Windows hela tiden hållt reda på mitt lösenord.

  @Upec-Micke. Jag har i princip släppt mycket av vad jag jobbat med inom Microsofts produkter. Numera har jag bara ett antal hjälpmedel som jag har nytta av, fortfarande iinom Microsoft-familjen. Jag är nog inte tillräckligt intresserad längre för att byta plattform för mina IT-prylar. Dom funkar som dom ska för övrigt.
  En annan liten historia från förr. Du såg nog under Upec-tiden att jag inte var någon idrottsman. Så min största idrottsliga bragd i mitt långa liv var när jag slog ett servess på dig nere på Cypern. Minns du den? Ser den servern som en form av Guldmedalj inom OS för egen del eftersom du i motsats till mig då var rätt vältränad. ;-) Att Erik och jag sedan förlorade matchen glömde jag redan dan därpå.

 4. Lars Stervander skriver:

  Ja, håller verkligen med! Hotmail har blivit så så svårt att använda att jag snart ger upp! Det är väl alla hurtiga datatekniker som måste visa hur duktiga de är, och hittar då på allt mer obegripliga, onödiga lösningar!

Kommentera inlägget

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Var god skriv in texten du ser nedan:

XHTML: Ni kan använda er av följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Sajter om it & teknik

Andra områden

 • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
 • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
 • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
 • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
 • Studio För dig som producerar ljud och musik.
 • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng