Computer Sweden

Apple campus Bransch

De slåss om herravälde i it-världen. Men hur mår egentligen jättarna?


Computer Sweden

mobila betalningar

Därför är vi så ointresserade av mobilbetalningar – och så ska vi övertygasStäng

Sökmotoroptimering på IDG-bloggen

1 kommentar
8 februari 2010 01:37

Det största problemen med att få din blogg på IDG ordentligt sökmotoroptimerad är enligt mig:

  • Sidans titel är för lång och full med reklam av IDG, vilket upprepas på alla bloggar
  • Meta desc verkar vara låsta till reklamtexter för IDG. Detta ska vara en kort beskrivning av varje enskild sida men är det uppenbarligen inte. Inte ens bloggens namn ingår i de nuvarande beskrivningarna.

Andra potentiella problem:

  • IDG verkar innehålla mer skräpkod och alltså minde text mot kod ratio än vanliga WordPress
  • Meta keywords kan inte ändras. Återigen massvis med text som är identisk på alla bloggar och detta är till och med något som Google anmärker på i sitt verktyg för webbplatsansvariga.

Slutsats: I och med IDGs övergång från sitt egna buggiga system så blev sökmotoroptimeringen genast mycket bättre. Det finns dock en viktig och konkret sak att göra som genast skulle lösa alla problem med sökmotoroptimering – att installera något av de olika SEO plugins som finns för WordPress där användaren snabbt och enkelt kan modifiera titlar och beskrivningar och därmed själv får makten över sin bloggs sökmotoroptimering.

PS: Det ska även bli intressant att se hur denna blogg och denna bloggposten kommer att ranka på ordet sökmotoroptimering i svenska Google.

Indiska webbkatalogsanmälningar

Skriv en kommentar
3 oktober 2009 19:33

Det här testet går ut på att använda en av de indiska tjänsterna för att anmäla sin sida till så många webbkataloger som möjligt. Sagt och gjort, maximal stjänst inköptes och utfördes av indierna. Anmälningar till ett tusental kataloger utfördes.

Resultatet? läs om det här.

SEO Labs-net, ett Internet i miniatyr

Skriv en kommentar
2 oktober 2009 19:01

Ett av de större testen som SEO Labs har utfört är att bygga ett helt litet nätverk för att se hur Googles PageRank sprids över ett nätverk. Tyvärr anges PageRank i en klumpig logaritmisk skala där skillnaden mellan två sidor med samma PageRank kan vara att den ena är fem gånger kraftigare än den andra samtidigt som en sida med ett steg högre PageRank kan vara bara marginellt starkare än den lägre. Allt beror på gränsdragningen.

Hela artikeln finns att läsa här.
400px-pageranks-example.jpg

Direktlänkar till matarsidorna:

Test med återregistrering av utgången domän

Skriv en kommentar
1 oktober 2009 18:32

SEO Labs har utfört ett framgångsrikt test där en utgången domän med gamla inlänkar har återregistrerats och byggts upp med ny sida. Dock ej återskapad med Way Back Machine eftersom undertecknad inte behärskar Kinesiska. Läs mer om testet här. (I korthet handlar det om att utnyttja sidans gamla inlänkar och därmed få en gratisk skjuts i sin sökmotoroptimering, oftast använt för att bygga upp kraftfulla sidor som sedan länkar vidare till större huvudsidor).

Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng